مدیرعامل شرکت تعاونی کشاورزی زنبورداران خراسان رضوی گفت: مردم به دلیل بالا بودن قیمت عسل واقعی و با کیفیت، تمایلی چندانی برای خرید عسل ندارد.
جمشید علیزاده اظهار داشت: عسل مرغوب و درجه یک کمتر از ۱۳ هزار تومان با توجه به قیمت تمام شده اصلاً موجود نیست و مردم با این قیمت راضی به خرید نیستند.
وی یادآور شد: در حال حاضر قیمت تمام شده عسل به طور تک گل گیاهی بین ۴۰ تا ۵۰ هزار تومان است و همین امر عدم تقاضای مردم را رقم میزند.
وی با اشاره به اینکه ۱۰۰ درصد عسل درجه یک صادر میشود، تاکید کرد: عدم تمایل برای خرید در داخل کشور و به صرفه نبودن برای زنبوردار، دلیل اصلی صادرات ۱۰۰ درصدی این محصول به کشورهایی از جمله کانادا و عربستان است.
وی نبود یک برند معتبر در عسل بسته بندی شده را یکی دیگر از مشکلات عدم توان مالی مطرح و خاطرنشان کرد: عسل درجه یک استان در حال حاضر به صورت فلهای صادر میشود که اگر از نظر مالی تقویت شویم میتوان یک برند معتبر برای صادرات عسل استان داشته باشیم.
علیزاده ادامه داد: یکی از دستاوردهای مثبت اتحادیه زنبورداران استان که آنرا در کشور ممتاز کرده، استفاده از اسید “اگزالیک” برای کنه کشی زنبورهاست که جنبه ارگانیک دارد.
مدیرعامل شرکت تعاونی کشاورزی زنبورداران خراسان رضوی افزود: به طور طبیعی موادی که استفاده میشود وارداتی است و میانگین برای هر کندو ۲۰۰۰ هزار تومان هزینه در بر دارد و استفاده از این روش برای کنهکشی تنها ۱۰۰ تومان هزینه دارد که بسیار به صرفه است و باعث خارج نشدن ارز کشور میشود.
وی اظهار داشت: این شیوه در کشورهای خارجی ۱۰ سال است که استفاده میشود که اگر این امر در ۱۰ سال اخیر در کشور صورت میگرفت صرفهجویی قابل توجهی در خارج شدن ارز کشور در برداشت و خوشبختانه استان در کشور در بحث استفاده از اسید “اگزالیک” پیش قدم بوده است.
علیزاده با بیان اینکه در دو سال گذشته سیر نزولی در تولید عسل داشتهایم، عنوان کرد: به طور نسبی در تولید عسل در استان ۲۰ درصد کاهش نسبت به سال گذشته داشتهایم ولی با توجه به بارندگیها اخیر رشد خوبی در تولید عسل برای سال آینده خواهیم داشت.
وی ادامه داد: به لحاظ خشکسالی پیش آمده برای زنبورداران خوشبختانه ۱۰۰ میلیون تومان یارانه خشکسالی پرداخت شده است.
مدیرعامل شرکت تعاونی کشاورزی زنبورداران خراسان رضوی با بیان اینکه عدم ارائه حق مجوز به اتحادیه زنبورداران یکی از مشکلات این اتحادیه است، ادامه داد: به طور معمول ۴۰۰ هزار تومان قیمت یک مجوز است که اتحادیه سهمی در این خصوص ندارد و همین نبود توان مالی حضور در نمایشگاههای خارج کشور توسط اتحادیه و ارائه محصول مشکل ایجاد کرده است.
وی بیمه تامین اجتماعی زنبورداران و دو مجوز دکه عسل فروشی در سطح طرقبه و شاندیز را از برنامههای پیشروی اتحادیه تا قبل از سال ۹۱ مطرح کرد.